27 березня відбувся захід ORCID інфо день, організований і проведений:

ORCID,

ДНТБ України.

Мета заходу – привернути увагу до діяльності Національного консорціуму ORCID в Україні, а також ознайомити наукову спільноту з можливостями використання постійних ідентифікаторів.

З вітальним словом до учасників звернулася в.о. директора Державної науково-технічної бібліотеки України, член Ради Правління ORCID, доктор економічних наук Алла Жарінова.

Під час заходу були представлені виступи:

представника компанії ORCID – спеціаліста з технічної підтримки та впровадження, Франсіско Альсіна (Francisco Alsina);

представника чеського національного консорціуму ORCID – Гана Герінгова (Hana Heringová), Національна технічна бібліотека, Національний центр постійних ідентифікаторів;

представника німецького національного консорціуму ORCID – Неллі Таллер (Nelli Taller), Німецька національна бібліотека науки та технологій;

директора науково-технічної бібліотеки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»Юлія Главчева, PhD, комп’ютерні науки;

провідного інженера відділу експлуатації та матеріально-технічного забезпечення Державної науково-технічної бібліотеки України – Віктор Гандзюк, ДНТБ України.

Джерело зображення https://www.kspu.edu/PublisherReader.aspx?lang=uk&newsId=18849

Франсіско Альсіна представив дані звіту компанії ORCID за 2023 рік, навів статистику використання ORCID в Україні та звернув увагу на переваги використання всіх нових можливостей, впроваджених компанією за останній час, таких як інтеграція даних інших платформ, афіліація навчального закладу в ORCID.

Представники чеського та німецького національного консорціумів поділились досвідом взаємодії з користувачами з метою впровадження і розвитку використання ідентифікаторів ORCID.

Юлія Главчева у доповіді докладно освітила досвід свого навчального закладу у співпраці з ORCID, звернула увагу на труднощі, які виникають, та шляхи їх подолання.

Віктор Гандзюк надав інформацію про технічні проблеми та питання, які виникали та згодом були вирішені.

Таким чином, учасники Інформаційного дня ORCID в Україні отримали вичерпну інформацію про можливості використання вченими постійних ідентифікаторів, діяльність Консорціуму та переваги членства у ньому.

Докладніше…

Шановні користувачі!

Пропонуємо вам долучитись до унікальної можливості ознайомлення з матеріалами заходу ORCID INFO DAY, які доступні за посиланням

Матеріали ORCID Info Day 

Найближчий захід з цієї тематики – майстер-клас «ORCID, як невід’ємна частина відомостей про автора та важливий  елемент його іміджу» в рамках ХXI міжнародної школи-семінару «Сучасні педагогічні технології в освіті».