У царині науки не часто можна знайти прості зрозумілі речі. Інформація, доступна для однієї когорти науковців, може бути вкрай незрозумілою для інших дослідників.

Фахівцям бібліотек у сучасних умовах важливо вміти доносити інформацію в зрозумілій та доступній формі до широкого кола користувачів незалежно від їх наукових інтересів.

З метою підвищення рівня впізнаваності доробку науковців університету на національному та світовому рівні 15 березня 2024 року Науковою бібліотекою Державного податкового університету за сприяння в. о. проректора з наукової роботи Олександри Смірнової та директора Наукової бібліотеки Світлани Цимбалюк було проведено вебінар на тему: «ORCID: створення цифрового ідентифікатора, упорядкування профілю науковця та використання можливостей ресурсу».

До вебінару приєдналися науковці, молоді вчені, аспіранти, науково-педагогічні працівники, фахівці бібліотеки та співробітники інших підрозділів університету, діяльність яких прямо чи опосередковано пов’язана з наукою.

Слухачі вебінару дізнались про:

унікальність та переваги відкритого некомерційного проекту ORCID,

можливість інтегрування інформації у відповідний профіль автора з інших світових інформаційних систем,

зручність та універсальність використання цифрового ідентифікатора,

його значення для науки загалом та для кожного науковця зокрема.

Ініціатор заходу – провідний фахівець Наукової бібліотеки Державного податкового університету, аспірант Державного податкового університету Наталія Добрянська представила покрокову інструкцію з візуальним супроводом та доступно донесла до учасників вебінару інформацію щодо створення, наповнення, налаштування та ефективного використання цифрового ідентифікатора ORCID та відповідного профілю.

Учасники вебінару мали змогу оцінити доступність даної системи ідентифікації автора та використати її функціональні особливості для створення та наповнення особистого профілю науковця.

Інформація, презентована під час вебінару, викликала неабияку зацікавленість серед учасників. Підсумком вебінару стала пропозиція продовження серії подібних заходів для науковців та зацікавлених осіб з підсиленим практичним підходом, адже актуалізація теоретичних знань та впровадження практичних навичок щодо сучасних наукових трендів відкриває для науковців нове вікно можливостей на світовій науковій арені.

З презентацією вебінару можна ознайомитися за наступним посиланням:

ORCID. Створення цифрового ідентифікатора, упорядкування профілю науковця та використання можливостей ресурсу

Детальну інформацію та додаткову консультацію щодо створення, налаштування та ефективного використання ORCID та інших цифрових ідентифікаторів і профілів науковця можна отримати у Науковій бібліотеці Державного податкового університету.

Дякуємо учасникам за активну позицію! Сподіваємося, інформація, яку Наукова бібліотека намагається донести до своїх користувачів, є корисною та полегшить деякі аспекти наукової роботи!

Чекаємо Вас у затишних залах та на онлайн заходах Наукової бібліотеки ДПУ!