Щорічно 16 липня в Україні відзначають День бухгалтера.

З 2018 року це свято має нову назву – День бухгалтера та аудитора. Дата свята була обрана у зв'язку з ухваленням 16 липня 1999 року Закону України № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність».

Відповідно до Закону, метою ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності є надання користувачам для схвалення рішень повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства.

З огляду на значний внесок працівників бухгалтерських служб та аудиторів у розвиток фінансово-господарської діяльності підприємств, установ і організацій, зростання національної економіки, Указом Президента № 662 в Україні від 18 червня 2004 року День бухгалтера було офіційно засновано, і дата його святкування встановлена 16 липня. А Указом Президента № 103 від 20 квітня 2018 року про внесення змін до цього документа свято стало іменуватися – День бухгалтера та аудитора.

Офіційне затвердження свята дало змогу підняти престиж професії, а отже, змусило представників державної влади по-новому поглянути на фахівців-бухгалтерів. Разом із тим, це дало змогу усвідомити, що бухгалтерській облік – це не лише податкова звітність, а й основа для прийняття управлінських рішень.

Шановні користувачі!

Запрошуємо переглянути книжкову виставку до читальної зали навчальної літератури (кім. 511, корп. С).