15 липняДень Української Державності, який відзначається у День Хрещення Київської Русі-України. Свято встановлено Указом Президента України Володимира Зеленського 24 серпня 2021 року.

День Української Державності є значущим святом для всіх українців, яке символізує тисячолітню історію державотворення України, корені якої сягають до середньовічної держави Київської Русі. Українська державність – це спільна історія та спільне майбутнє, в якому ми прагнемо жити у єдності та міцній державі, що захищає наші права й інтереси. Дуже важливо пам’ятати та ділитися історичними досягненнями України, особливо в умовах війни з рф та інформаційних маніпуляцій, що спотворюють правду та приховують факти. Українська історія і культура є унікальними та надзвичайно цінними національними скарбами.

Україна завжди була, є і буде вільною та незалежною, землею наших славних предків, країною права і справедливості, єдиної нації, що захищає, цінує та понад усе любить свою Батьківщину!

Шановні користувачі!

Наукова бібліотека Державного податкового університету долучається до заходів з нагоди визначної дати.

До Дня Української Державності експонується тематична книжкова виставка «Україна крізь віки» (відділ обслуговування навчальною літературою кім. 372, корпус С, абонемент навчальної літератури). На виставці представлені видання із фонду бібліотеки: наукова, історична та юридична література про становлення та розвиток української державності.

Також пропонуємо до вашої уваги відеопрезентацію даної тематики.