25 червня щороку в Україні відзначається професійне свято – День митника України, який був встановлений з 2020 року за Указом Президента України № 251/2020.

Митники забезпечують стабільні міжнародні зв’язки, сприяють розвитку економічної діяльності України, підтримують баланс між митним контролем і спрощенням правил торгівлі, борються з порушенням митних правил.

У сфері виконання державної митної політики Міністерство фінансів України акцентує увагу на забезпеченні безпеки та розвитку міжнародної торгівлі, спрощенні та узгодженні митних процедур.

Особливо важливою стала робота митників під час війни, коли охорона кордону набула ще більшого значення. Протягом 2022 року в рамках інтеграції України до митної системи ЄС було проведено багато реформ української митниці. Україна оперативно впровадила комп’ютеризовану транзитну систему (NCTS – New Computerized Transit System) та приєдналася до Конвенції про загальний транзит, що є вагомим кроком у напрямку європейської інтеграції. Система надає всю інформацію про всі етапи митного оформлення транзиту товарів (під час руху товару) з використанням електронних повідомлень у режимі реального часу. Це прискорює проходження прикордонних пунктів пропуску та їх відповідного розвантаження.

Вітаємо всіх митників і ветеранів митних органів України з їх професійним святом!

Бажаємо миру, міцного здоров’я, оптимізму та наснаги. Будьте наполегливими та досягайте кар’єрних вершин. Нехай у благородній справі служіння інтересам України вас завжди супроводжує успіх!

Шановні користувачі!

До дня митника України у Науковій бібліотеці Державного податкового університету (відділ обслуговування навчальною літературою кім. 372, корпус С, абонемент навчальної літератури) експонується тематична книжкова виставка «Митна політика України».

На виставці представлені друковані видання бібліотеки, які стосуються різних аспектів митної політики та митної справи України.

Також запрошуємо до перегляду віртуальної виставки «Митна політика держави».