У сучасному світі існує особливий інтерес суспільства до інновацій та інноваційної діяльності, складові інноваційної економіки є основою стрімкого економічного зростання країн. Під інновацією можна розуміти і як кінцевий результат інноваційної діяльності, що має вигляд нового чи удосконаленого продукту або технологічного процесу, що використовують в практичній діяльності, так і новий підхід до вирішення економічних проблем.

Інновації впливають на створення нових галузей економіки, призводять до єдиного ринкового простору та стимулюють зростання конкурентоспроможності. Істотною особливістю інновацій є миттєве розповсюдження технологій і одночасне зниження тривалості робочого циклу, впровадження технологічних інновацій.

В Україні на сучасному етапі процес впровадження новітніх розробок значно поширився у багатьох сферах діяльності, зокрема є український стартап фонд (Ukrainian Startup Fund), який зараз став фондом інновацій, і вони завжди в пошуках інвесторів, хоча зараз вітчизняні підприємства працюють в умовах високої політичної та економічної невизначеності, зумовленої війною.

З 29 січня 2024 року у Науковій бібліотеці Державного податкового університету ( корпус С , кім. 511, читальний зал навчальної літератури) експонується тематична виставка «Інноваційна діяльність в Україні», де представлені друковані видання з фонду бібліотеки, які висвітлюють інноваційні процеси в державі.

Запрошуємо до перегляду!