Історія людства нероздільно пов’язана з природою, яка давала змогу людині не тільки задовольняти свої насущні потреби, але й розвивати свої інтелектуальні здібності, створювати витвори мистецтва.

Здоров’я людини, як і якість її життя та навколишнє природне середовище нерозривно пов’язані між собою. Чиста вода, свіже повітря і родючий ґрунт – все це необхідно людям для повноцінного і здорового існування.

Сьогодні, коли на всій планеті під впливом людини відбулися помітні зміни як живої, так і неживої природи, дедалі більшого значення набуває гармонійна взаємодія суспільства, людини і природного довкілля. Гостро постає питання: як забезпечити збереження природної рівноваги, щоб природа не виявилася з рештою ворогом для самої ж людини.

Тому вкрай необхідна не лише чітка стратегія охорони природного середовища та посилення контролю за природокористуванням, але й добре продумана система екологічної освіти й виховання населення.

З 6 лютого 2024 року у Науковій бібліотеці Державного податкового університету (корпус С, кім. 511, читальний зал навчальної літератури) експонується тематична виставка «Природа. Екологія. Людина», де представлені друковані видання з фонду бібліотеки, в яких висвітлюються теоретичні та практичні проблеми охорони навколишнього середовища, збереження природи, питання впливу екології на здоров’я людини та безпосереднього зв’язку людини і природи.

Запрошуємо до перегляду!