Щорічно 18 травня весь цивілізований світ відзначає Міжнародний День музеїв. Це свято засноване у 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв.

Музеї відіграють ключову роль у збереженні та популяризації нашої історії, культурної спадщини наших предків для майбутніх поколінь. Вони надають можливість вивчати минуле, відчути культурне надбання різних епох і країн, розширюють наше розуміння світу та відкривають нові перспективи.

Для України 18 травня 2024 – почалася 815 доба повномасштабної війни рф проти України. Ворог намагається різними методами знищити українську національну ідентичність, нашу культуру, захист якої є важливим елементом національної безпеки та стійкості українського суспільства. З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну були пошкоджені або знищені близько 40 українських музеїв, у яких зберігалися півтора мільйона експонатів та художніх робіт. З початку війни до Росії було вивезено понад 480 тисяч творів мистецтва, що зберігались в українських музеях.

Шановні користувачі!

До Міжнародного дня музеїв у Науковій бібліотеці Державного податкового університету (відділ обслуговування навчальною літературою кім. 372, корпус С, абонемент навчальної літератури) експонується тематична книжкова виставка «Музеї – скарбниці культурної спадщини».

Також пропонуємо до вашої уваги відео-презентацію «Музеї – скарбниці культурної спадщини».