Кожного року третьої травневої суботи Україна відзначає професійне свято наукових працівників – День науки в Україні. Подію започаткував Леонід Кучма 14 лютого 1997 року. У 2024 році День науки в Україні припадає на 18 травня.

День науки в Україні – це свято, що вшановує досягнення українських вчених у розвитку науки та технологій. Це свято також є нагадуванням про важливість науки в сучасному світі та потенціал, який вона має для майбутнього нашої держави.

Цього професійного дня державна влада офіційно вітає наукових діячів, нагороджує преміями, грамотами, різноманітними подарунками.

Освіта і наука – це два найважливіших стовпи, на яких ґрунтується успішність країни. Вони є ключовими складовими розвитку суспільства та економіки. Від якості освіти і наукових досягнень залежить конкурентоспроможність країни на світовій арені.

Наукові досягнення не лише розширюють наші знання про світ, але й впливають на соціальний, економічний та культурний розвиток суспільства. Вони створюють нові можливості для інновацій, розвитку технологій та підвищення якості життя громадян.

Саме тому інвестування в освіту та науку є найважливішим завданням держави. Від цього залежить не лише успішність країни, але й її майбутнє. Тому важливо підтримувати та розвивати наукові дослідження, створювати сприятливі умови для науковців та вчених, а також підвищувати рівень освіти серед населення.

День науки в Україні нагадує нам про значення науки і освіти для майбутнього нашої держави. Сьогодні ми маємо можливість побачити потенціал, який вони мають для розвитку України та побудови кращого майбутнього для наших нащадків.

Шановні читачі!

До Міжнародного дня науки в Україні співробітники Наукової бібліотеки Державного податкового університету підготували відео-презентацію книг «Освіта і наука – потенціал майбутнього держави», яку пропонуємо до вашої уваги.

Для детального ознайомлення з літературою даної теми запрошуємо до читальної зали Наукової бібліотеки (корп. С, ауд. 433).