29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України за № 621 від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.

Саме в цей день у 2014 році, під час російсько-української війни та Іловайської операції, відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Шлях наших воїнів пролягав через квітучі соняшникові поля, тому традиційним символом цього пам’ятного дня став соняшник.

Сьогодні на полицях Наукової бібліотеки ДПУ з’являються нові видання різних жанрів на тему російсько-української війни.

З нагоди цієї трагічної і пам’ятної дати у Науковій бібліотеці Державного податкового університету підготовлено такі матеріали:

Відеоогляд книг «Щоб пам’ять залишалась на віки», присвячених загиблим воїнам у російсько-українській війні. Ознайомитись з представленими виданнями ви можете у Науковій бібліотеці ДПУ (корп. С, кім. 372, кім. 431).

Тематична книжкова виставка «Пам’ятаємо героїв!», яка експонується на абонементі навчальної літератури (кім. 372, корпус С). Експозиція містить книги із фонду книгозбірні, що висвітлюють історію боротьби героїв за незалежність, суверенітет, територіальну цілісність України, увічнюють мужність та відданість воїнів, їх незламність і патріотизм.

Віртуальна виставка «Пам’ятаємо героїв!»

Шановні користувачі!

Запрошуємо приєднатися до нас, щоб відчути спільний дух пам’яті і вдячності та відвідати тематичну виставку, а також ознайомитись з джерелами, представленими в електронних матеріалах, підготовлених Науковою бібліотекою до Дня пам’яті захисників України.

Вічна пам’ять полеглим героям! Слава живим!