А ви знали, що Штучний інтелект оточує нас всюди?!

Штучний інтелект (ШІ) вже давно захопив уяву письменників та журналістів. Втім, мало хто насправді розуміє, на що здатні технології та чого нам варто від них очікувати.

Фахівцям Наукової бібліотеки Державного податкового університету та іншим слухачам університету у цьому питанні допомагав розібратися Михайло Пацан під час гостьової лекції 21.02.2024 на тему: «Використання генеративного штучного інтелекту в освітній діяльності».

Ні для кого не є секретом, що штучний інтелект уже допомагає в медицині, передбаченні стихійних лих, підборі контенту в соцмережах та створенні протезів.

Системи штучного інтелекту створені для навчання на досвіді, розпізнавання закономірностей і ухвалення рішень на основі вхідних даних. Ці системи можна навчити виконувати певні завдання, наприклад, розпізнавати зображення, генерувати відео, музику, розуміти природну мову або грати в ігри. Технологія штучного інтелекту охоплює широкий спектр методів, включаючи машинне навчання, обробку природної мови, робототехніку, експертні системи тощо.

Дякуємо організаторам за можливість почути з вуст професіонала-практика цікаву та корисну, а головне – актуальну інформацію щодо ефективного використання можливостей штучного інтелекту, зокрема, в освітній діяльності.

Докладніше…