Презентація книги Валентина Собчука «Нерушима стіна»

4 червня 2024 року у Науковій бібліотеці Державного податкового університету відбулася презентація нової книги Валентина Собчука «Нерушима стіна». Захід приурочено до Дня журналіста України, який відзначатиметься 6 червня.

Зі вступним словом до присутніх звернувся Андрій Болдов, проректор з європейської інтеграції та цифрової трансформації Державного податкового університету.

Модератор заходу, директор Наукової бібліотеки Державного податкового університету Світлана Цимбалюк відзначила роль журналістів, як четвертої влади в суспільстві.

Про журналістику та важливість професії журналіста в умовах війни розповіла Наталія Зикун, декан факультету соціально-гуманітарних технологій, спорту та реабілітації, д. н. із соціальних комунікацій, професор, член Національної спілки журналістів України.

З життям та творчістю Валентина Собчука присутніх ознайомила Галина Павленко, начальник відділу обслуговування навчальною літературою Наукової бібліотеки Державного податкового університету. Валентин Собчук – поет, письменник, журналіст, член Національної спілки журналістів України, член Національної спілки письменників України, автор 43 книг.

Автор презентував книгу «Нерушима стіна», в якій зібрано ліричні поезії й нариси про місця сили і сильних людей України. Також в ній публікуються фрагменти документальної повісті «Рубікон» про те, як вистояв Ірпінь та героїв Приірпіння, про незламного чемпіона й патріота Івана Піддубного.

На заході також виступили: Євгенія Ковтун, депутат Ірпінської міської ради, Роман Кухарук, прозаїк, поет, журналіст, громадський діяч, голова Українського клубу, Алевтина Кузнецова, голова ГО «Берегині з Ірпеня», Ольга Підлісна, директор музею Державного податкового університету.

Наталія Фурман, начальник інформаційно-бібліографічного відділу Наукової бібліотеки презентувала тематичну підбірку «Слово, як зброя: журналістика через книги і фільми». На заході експонувалися книжкові виставки «Журналістика: основи професійної компетенції» та «Із творчого доробку Валентина Собчука», які підготували працівники відділу обслуговування навчальною літературою.

Захід, як відмітили гості, пройшов у теплій, креативній та дружній атмосфері.

Докладніше про захід:

На сайті ДПУ

Праці журналістів присвячується

У мережі фейсбук

Сторінка Наукової бібліотеки

Сторінка Валентина Собчука