Економічна теорія – одна з найдавніших наук. Вперше поняття «економіка» ввів грецький мислитель Аристотель у ІІІ ст. до н. е. Він обґрунтував суть економіки як науки про домашнє господарство.

Але економіка як наука, як систематизоване знання про суть господарської діяльності, виникла в XVI-XVII ст. Економічна теорія – це форма наукового пізнання, яке дає уявлення про певну об’єктивну дійсність як цілісну систему. Економіка безпосередньо пов’язана з виробництвом, зі створенням матеріальних і духовних благ.

Економіка завжди відігравала в житті людства важливу роль. Особливо це стосується нашого часу. Сучасна економіка владно втручається в життя кожної людини. В результаті зростає інтерес до економічної науки, яка водночас є засобом підвищення ефективності національного господарства, і складовою частиною світогляду. Глобальні зміни у світі вимагають нових досліджень у сфері економіки щодо влаштування сучасного світу.

Відділ обслуговування навчальною літературою Наукової бібліотеки Державного податкового університету презентує книжкову виставку «Економічна теорія: від історії до сучасності», яка експонується в читальному залі навчальної літератури (кім. 511, корпус С).

Пропоновані видання стануть у нагоді не тільки науковцям, науково-педагогічним працівникам та студентам економічних спеціальностей, але й усім, хто цікавиться економічною наукою.

Докладніше…