21 березня щорічно відзначається Всесвітній день поезії, який встановлено 1999 року ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО. Вперше відзначено 21 березня 2000 року.

Цьогоріч Українським інститутом книги вперше в Україні ініційовано проведення Національного тижня читання поезії, який триватиме з 16 по 24 березня 2024 року та має на меті привернути увагу до ролі поетичного слова під час великої війни. Темою Національного тижня читання поезії 2024 є «Дім», а гаслом – рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової: «Ріки незмінно течуть додому».

Уся історія людства показує, що поетичне слово йде поруч із людиною. З давніх-давен людина використовувала дар Божий – мову – для вираження своїх емоцій чи оспівування найпрекраснішого почуття – любові. Вважається, що найдавніші вірші-гімни були створені у 18 столітті до нашої ери.

Україна багата майстрами високої поезії. На весь світ і різними мовами прозвучали пророчі слова Т. Шевченка, сильна жіноча поезія Л. Українки, могутнє слово І. Франка, а також поетів кінця 20 ст. та поетів – сучасників. Величезна скарбниця високого українського поетичного слова поповнюється щодня, щогодини, земля наша багата талантами.

Наукова бібліотека Державного податкового університету до Всесвітнього дня поезії (21 березня) підготувала книжкову виставку «Поезія – це скарб усіх віків, це діамант величиною в слово…», яка експонується на абонементі навчальної літератури (кім. 372, корпус С).

Також пропонуємо до Вашої уваги віртуальну виставку до Всесвітнього дня поезії.