Із початком повномасштабної війни в українців змінилися життєві пріоритети та цінності. Але психологи радять за можливості повертатися до звичних ритуалів. І читання – одна з таких активностей, яка доступна зараз усім.

Це те заняття, що допомагає відчувати себе, як у мирний час, коли можна було просто сісти та спокійно почитати книгу. Це ритуал, який допомагає знаходити часточку нормальності в своєму житті й нагадує, що воно продовжується навіть під час війни.

Війна дає нове бачення класики. Багато читачів відкрили для себе класичні речі: «Тигролови» Багряного, «Жовтий князь» Барки. Бо ті фільтри, які були, повністю посипались. Люди побачили, що звірства росіян – це повторення, зло, що повертається, бо його не змогли витягнути на світло та придушити. І література зберігає цей досвід. У фондах нашої бібліотеки є багато творів саме української класики.

Наукова бібліотека Державного податкового університету підготувала для вас тематичну виставку «Книги – ювіляри 2024 року», на якій представлені твори українських письменників, які святкують у цьому році свій ювілей. Виставка експонується у відділі обслуговування навчальною літературою (кім.372 корпус С).

Пропонує до вашої уваги також віртуальну виставку даної тематики.